En del af

Kom i gang

Få intelligent styring af din egen vedvarende energi. Det hele starter med et uforpligtende tilbud fra én af vores rådgivere.

Værd at vide om varmepumper

Er du interesseret i at gøre din boligs opvarmning mere bæredygtig? I så fald er en varmepumpe til din opvarmning det ideelle valg. I dette blogindlæg dykker vi ned i alt som er værd at vide omkring dit strømforbrug ved varmepumpe, før du vælger at investere.

Hvad er en varmepumpe?

En varmepumpe til din opvarmning er en vedvarende energikilde, der regulerer temperaturen indendørs ved at udnytte varmeenergi fra luften, jorden eller vandet. Der er forskellige typer af varmepumper, som alle giver energieffektiv opvarmning og køling og samtidig reducerer både energiomkostninger og miljøpåvirkning. Typerne af varmepumper er luft til luft varmepumper, luft til vand varmepumper, jordvarmepumper og hybrid varmepumper, disse typer af varmepumper udnytter forskellige varmekilder. Læs om forskellen på vedvarende og konventionel energi.

Luft til luft varmepumper: Disse varmepumper trækker varmeenergi fra den omgivende luft og bruger den til opvarmning og køling af hjemmet. De er populære på grund af deres relativt lave installationsomkostninger.

Luft til vand varmepumper: Denne type varmepumpe trækker varmeenergi fra luften og overfører den til vand, der cirkulerer gennem gulvvarmesystemer eller radiatorer i hjemmet.

Jordvarmepumper: Disse varmepumper henter varmeenergi fra jorden ved hjælp af jordslanger eller brønde. De er meget effektive og pålidelige, men installations omkostningerne er ofte højere.

Hybrid varmepumper: Hybridvarmepumper kombinerer varmepumpefunktionaliteten med traditionelle opvarmningssystemer som olie- eller gasfyring for at optimere energieffektiviteten.

Hvad bruger en varmepumpe i strøm?

Hvor meget strøm bruger en varmepumpe egentlig? Generelt siger man, at en varmepumpe kan producere mellem 3,5 og 5 kWh varme, hver gang den forbruger 1 kWh strøm.

Det præcise svar på, hvad en varmepumpe bruger i strøm, afhænger af flere faktorer, herunder typen af varmepumpe, dens størrelse, kvalitet og effektivitet, samt de klimatiske forhold i dit område. Nedenfor kan du læse om nogle af de vigtigste faktorer som påvirker dit strømforbrug med varmepumpe.

Type af varmepumpe: Som vi allerede har nævnt findes der forskellige typer varmepumper. Luft til luft varmepumper er typisk mere energieffektive i mildere klimaer, mens jordvarmepumper normalt er mere effektive i koldere områder.

Effektivitet: Nyere varmepumper er blevet betydeligt mere energieffektive end ældre modeller. En høj-effektiv varmepumpe kan levere mere varmeenergi pr. kilowatt-time elektricitet, hvilket resulterer i lavere elforbrug med varmepumpe.

Størrelse og dimensionering: Det er vigtigt at vælge en varmepumpe, der er korrekt dimensioneret til dit hjem. En for stor eller for lille varmepumpe kan føre til ineffektiv drift og øget energiforbrug.

Vedligeholdelse: Regelmæssig vedligeholdelse af din varmepumpe, såsom rengøring af filtre og kondensatorer, kan hjælpe med at opretholde dens levetid, effektivitet og dermed minimere dit elforbrug med varmepumpe.

Solceller med varmepumpe

Fungerer solceller med varmepumpe? Det korte svar her er ja. Kombinationen af solceller og varmepumpe kan faktisk være en rigtig god ide, da solcelleanlægget laver strøm som varmepumpen kan bruge og kombinationen af disse to teknologier kan være en effektiv måde at reducere energiomkostningerne og miljøpåvirkningen på.

Solceller med batteri og varmepumpe

Sammenfattende fungerer solceller med batterier og en varmepumpe ved at udnytte solenergien til at generere elektricitet og lagre den i batterier. Denne lagrede energi bruges derefter til at drive varmepumpen, hvilket gør det muligt at opvarme eller køle dit hjem på en mere miljøvenlig og omkostningseffektiv måde. Det giver også mulighed for at bruge solenergi, selv når solen ikke skinner, hvilket gør systemet mere pålideligt og uafhængigt af strømnettet.

Hvad kan du spare på dit elforbrug med varmepumpe?

Der er uden tvivl besparelser at hente, hvis du skifter fra gas- eller oliefyr til en varmepumpe. Størrelsen på besparelsen afhænger blandt andet af faktorerne som blev nævnt ovenfor, herunder type af varmepumpe, effektivitet, størrelse og vedligeholdelse. Derudover udgør den samlede omkostning for varmepumpens elektriske forbrug afhænger af, hvad en kWh aktuelt koster.

Husk at du kan søge om energitilskud til installation af din varmepumpe. Du skal dog være opmærksom på, at du skal have godkendt tilskuddet, inden du køber og installerer varmepumpen. Se mere på www.sparenergi.dk

Med Watts Homegrid™ og en varmepumpe kan du styre dit varmeforbrug og er du kunde hos en af vores forsyningspartnere kan du derudover skabe unikke indsigter i både varme- og vandforbrug via vores app Watts On™. Hvis du skal bruge et mere præcist estimat, så vil vi meget gerne tale med dig om en løsning tilpasset netop dit hjem. Du kan kontakte os her.

En del af

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12