En del af

Kom i gang

Få intelligent styring af din egen vedvarende energi. Det hele starter med et uforpligtende tilbud fra én af vores rådgivere.

Vigtige ambitioner på dine og klimaets vegne

Vi vil gøre danskerne uafhængige og selvforsynende med vedvarende energi

Vores vision

Siden 2018 har vi arbejdet ihærdigt på at skabe banebrydende energiteknologier, hvor intelligente løsninger hjælper mennesker og virksomheder til et smartere energiforbrug. Det er godt for klimaet, økonomien og fremtiden.

En helt ny, samlet og intelligent løsning gør boligen (næsten) selvforsynet med vedvarende energi. Hjemmelavet strøm, der både er god for klimaet og for privatøkonomien.

Energien kommer fra solceller på taget, mens hjernen i hele systemet sidder i teknikskabet: En intelligent algoritme, der konstant beregner og optimerer forbruget i et stabilt flow mellem hjemmebatteri og lejlighedsvise køb og salg til det offentlige net.

Vi tror på, at fremtidens energiløsning skal bygges på automatik og tillid gennem løsninger, der faktisk er smarte (og ikke bare siger, at de er det). Den udvikling skal sikres gennem digital innovation, teknologiske landvindinger og frem for alt: Intelligent dataanalyse.

Mens vores rejse startede med en gratis app til alle, der giver et unikt indblik i dyre og CO2-tunge eltimer, er vi nu klar til det næste afgørende skridt. Med Watts Homegrid™ har vi skabt løsningen, der giver optimal effektivitet, maksimal økonomisk frihed og øget uafhængighed for alle.

For 5 år siden startede vi udviklingen

Vi har haft ambitionen om en grønnere og mere effektiv energiløsning i mange år. Nu er vi endelig klar til at forløse det samlede potentiale – til glæde for dig og tusindvis af danskere.

2016

Starten på det hele I starten af 2016 fødes Watts som koncept med ambitionen om at udvikle en digital energiassistent baseret på AI og adfærdsanalyser. Denne lanceres i Oktober 2016 og får på blot to måneder de første 15.000 brugere.

2018

Samarbejde med forsyningsselskaber Vi indleder samarbejder med en række forsyningsselskaber, heriblandt Aalborg forsyning. Dette giver i 2019 mange tusinde af vores i alt 70.000 brugere adgang til indsigter i både el og fjernvarme.

2020

Greentech med store planer Vi etablerer Watts som en selvstændig Greentech-virksomhed med ambitioner, der rækker udover energidata. Vi lancerer et blueprint på fremtidens energisystem Watts Homegrid™

2021

Udvikling gennem partnerskaber Vi starter et tæt partnerskab med University of Adelaide for at forske i energifællesskaber. Samtidig bliver en aftale med Microsoft offentliggjort: Watts skal levere digitale løsninger, der måler CO2-udledning fra energiforbrug.

2022

Watts Live lanceres Fra to dage til 5 sekunder: Watts Live lanceres. Nu kan alle tracke deres elforbrug i realtid og dermed få langt større indblik i energislugere og energivaner. Samtidig forbereder vi de første 150 betainstallationer af Watts Homegrid™

2023

Velkommen til Watts Homegrid™ I starten af året starter vi de første installationer og i Maj lancerer vi endeligt den nye, intelligente og automatiske platform til styring af vedvarende energi: Watts Homegrid™.

Watts Homegrid™

Intelligent styring af vedvarende energi

Med Watts Homegrid™ får du dit helt eget, automatiserede og vedvarende energisystem. Det er godt for klimaet, godt for budgettet og helt normalt godt. Systemet består af en række integrerede komponenter, som du kan læse mere om her.

Se mere

Watts Homegrid Controller™

Lanceres: Forår, 2024

Homegrid Controlleren er en lille men vigtig computer i dit teknikskab. En intelligent algoritme styrer produktion og lagring af energi, forudser dit forbrug og handler almindelig strøm til de bedste priser. Alt sammen helt automatisk.

Trackere

Lanceres: TBA

Følg det hele tættere. Vores Trackers giver et nøjagtigt og detaljeret indblik i hjemmets elforbrug og klimaegenskaber. Watts Power Tracker™ måler din helt ned til den enkelte elgruppe, og Watts Climate Tracker™ måler husets evne til at holde på energien.

Watts Charger™

Lanceres: 2024

Hurtig, elegant og rent faktisk smart. Watts Charger™ er verdens mindste 3-fasede lader til elbiler. Indstil den til at lade op til et bestemt tidspunkt med brug af vedvarende energi eller lad hurtigt op med billig strøm fra elnettet.

Watts Futures ™

Intelligent i dag er bare normalt i morgen

​​Watts™ er skabt af forskere, ingeniører, designere, udviklere og fagfolk, der alle arbejder mod samme mål: At give alle adgang til grøn, intelligent og vedvarende energi. Derfor udvikler vi konstant nye produkter og services, så Watts-platformen bliver bedre. Og så klimaet bliver bedre.

Se mere

Follow the sun EV charging

En oplader, der elsker sol. Din næste oplader kan integrere vejrdata, så din bil bliver ladet mest muligt af solen i fleksible og automatiserede flows, hvor du ikke skal gøre andet end at koble din bil til, helt som du plejer.

5-døgns energiplan

Automatisk planlægning. Vi udvikler en præcis femdøgns-prognose for elprisen og dit energiforbrug. Fem døgn, er der virkelig brug for det? Ja, for med så lange og præcise prognoser, kan vi skabe små og automatiserede mirakler på energiplanlægningen.

Smart styring af oplader

Integrér din oplader med resten af dit hjem. Vi vil løbende optimere funktionaliteten i din biloplader, så du bl.a. kan trække på strømmen fra elbilen og styre alt på telefonen.

Anders Spur

Head of Product Development, Watts

"Det ligger dybt i os, at vi vil optimere. Vi vil for alt i verden skabe innovation og effektivisere energiområdet. Derfor er vi også konstant nysgerrige: Hvor intelligent og bæredygtigt kan vores elforbrug blive?"

Vi har 100 års erfaring i ryggen

Watts er et selvstændigt selskab i Danmarks største og mest innovative energi- og fibernetkoncern Andel, som er ejet af mere end 400.000 andelshavere.

Med Andel i ryggen har vi over 100 års erfaring fra energibranchen. Derudover støtter Andel den grønne omstilling i det danske samfund ved at investere i havvindmøller, ladeinfrastruktur og visionære energiløsninger. Det er en ambition, som vi kan tilslutte os.

Læs mere

Kontakt os

Kom i gang

Start dit Watts Homegrid™ allerede nu med etablering af de rette solceller. Controlleren kobles på, når den udkommer senere på året. Vores rådgivere sidder klar til at give dig et uforpligtende tilbud.

Ofte stillede spørgsmål

Er solceller miljøvenlige?

Det kræver energi og materialer at producere et solcellepanel, men man anslår at et solcellepanel er energimæssigt tjent hjem efter 2-3 år. I dag indgår vedvarende energi oftest til produktion af solcellepanelerne, men den præcise belastning afhænger af producenten og kan være svær at anslå helt præcist.

Ligeledes indgår transporten af solcellepanelerne typisk fra Asien til Europa også i energiomkostningen. I solcellepanelets levetid (ca. 25-35 år) vil solcellepanelet producere 100% grøn strøm, og når solcellepanelets levetid er slut, vil det blive genanvendt.

I dag kan ca. 90% af solcellepanelet genanvendes, og vi må antage, at der i takt med udbredelsen af flere og flere solceller i verden vil blive optimeret på denne proces, så endnu flere af panelernes materialer får nyt liv. Derfor tør vi godt sige, at solceller er en miljøvenlig investering og den bedst mulige vedvarende energiløsning.

Kan jeg sælge overskudsstrøm?

For at få betaling for overskudsstrømmen skal du indgå en aftale med en balanceansvarlig, som vil købe din solcellestrøm. Det er desværre ikke alle elselskaber, der kan tilbyde at købe din strøm. Du kan finde listen over, hvem der køber overskudsstrøm her.

Du behøver ikke at købe og sælge strøm hos det samme elselskab. Det kan i princippet godt være to forskellige aktører, men det kan dog skabe en lidt besværlig elregning i sidste ende. Dit eget strømforbrug er skattefrit. Hvis du sælger strøm for over 7.000 kr. pr. år til en balanceaktør skal du huske at indberette det til SKAT. Du kan læse mere på skat.dk

Hvad er smart styring?

Smart styring er en automatisk styring af dine apparater i hjemmet, som du kan bruge til at starte dine apparater på bestemte tidspunkter. Det kan f.eks. være når strømmen bliver produceret med lavt CO2 aftryk pr. kWh eller når elprisen er lav.

Det betyder helt konkret, at Watts kan sætte din vaskemaskine i gang i løbet af dagen, når strømmen er grønnest eller billigst – endda også før et bestemt klokkeslæt. Skal du bruge vasket tøj kl. 17.00, sørger styringen for, at tøjet er klart der og at der er blevet vasket i det bedst mulige tidsrum.

Hvornår kan jeg få Watts Homegrid™?

Watts Homegrid™ er den næste generation af smart styring til hjemmet. Du kan se det som hele dit hjems nye energiløsning. Sammen med solcellerne og dit husstandsbatteri bidrager hver komponent til at gøre dig selvforsynende samtidig med, at du helt automatisk bruger din energi mest effektivt.

Vores team er lige nu ved at lægge sidste hånd på teknologien og den vil blive tilgængelig for alle i begyndelsen af 2024. Du kan dog sagtens gå i gang med dine solceller allerede nu.

Vores team sidder klar til at hjælpe dig i gang. Du kan kontakte os lige her.

En del af

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12