En del af

Kom i gang

Få intelligent styring af din egen vedvarende energi. Det hele starter med et uforpligtende tilbud fra én af vores rådgivere.

Er din bolig egnet til solceller?

De fleste boliger er egnede til solceller Alligevel er det vigtigt, at du gør dig en række overvejelser, før du investerer i et system. Vores eksperter har samlet fem faktorer, du bør tage i betragtning — og vi hjælper dig naturligvis også gerne videre, så du tager det rette valg.

01. Tagets egnethed og kapacitet

Dit tag spiller en afgørende rolle i solcelleanlæggets effektivitet og holdbarhed. Først og fremmest skal du vurdere, om taget har tilstrækkelig plads til at rumme det ønskede antal solceller. Desuden skal taget være i stand til at bære vægten af solcellepanelerne. Det er bygningsejer, der påtager sig ansvaret for tagkonstruktionens bæreevne, når der lægges ekstra vægt på taget, som følge af installation af solceller. Derfor kræves der oftest i byggeansøgningen, at der laves en statisk beregning af tagfladen til solceller. Dette kræver en certificeret beregning, som vi kan hjælpe med.

02. Optimal placering og vinkel

I Danmark er den ideelle placering for solceller mod syd med en hældning på 45 grader. Denne vinkel maksimerer solenergiudnyttelsen og giver mulighed for at producere mellem 900 til 5000 kWh om året, afhængigt af flere faktorer som anlæggets størrelse, omgivelser, skygge og vejrforhold.

03. Effektivitet af solceller

Solceller kan også installeres på andre typer af hældninger. Vi har estimeret hældningsgrader og effekten af dit anlæg her:

04. Tilladelser og regler

Inden du investerer i solceller, er det vigtigt at undersøge eventuelle tilladelser, regler og lokalplaner i din kommune. Nogle steder kan der være restriktioner eller krav, der påvirker installationen af solceller på din bolig. Hvis du er i tvivl, kan det være en god idé at kontakte din kommune eller en professionel rådgiver fra vores team. Du kan kontakte os her.

05. Overproduktion og batteriløsninger

Solcelleanlæg producerer typisk mest strøm i dagtimerne. Hvis dit forbrug ikke matcher produktionen, kan der opstå overproduktion, hvor overskydende strøm sendes tilbage til elnettet. Dette kan medføre udgifter og gebyrer, når du køber strøm tilbage fra nettet. For at maksimere udnyttelsen af solenergi og undgå overproduktion kan du overveje at investere i et husstandsbatteri. Dette batteri kan lagre overskudsstrømmen til senere brug og hjælpe med at balancere dit energiforbrug.

06. Skal du have almindelige paneler eller flexpaneler?

Hvis dit tag ikke er velegnet til almindelige solcellepaneler, har du stadig muligheder. Letvægts flexpaneler er en løsning, der kan limes direkte på flade tagflader uden brug af monteringssystemer eller gennembrud i tagmembranen. Modsat almindelige solceller med alt-rammer, der vejer mere end 22 kilo, vejer flexpanelerne blot 6,5 kilo. Disse paneler er brandgodkendt hos DBI og testet for ydelse hos Teknologisk Institut. Vi hjælper dig med at træffe den rigtige beslutning og finde den optimale løsning til dine behov.

Vil du vide mere?

Få intelligent styring af din egen vedvarende energi. Det hele starter med et uforpligtende tilbud fra én af vores rådgivere.

En del af

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12