En del af

Kom i gang

Få intelligent styring af din egen vedvarende energi. Det hele starter med et uforpligtende tilbud fra én af vores rådgivere.

Watts Energiassistent™

Præcist overblik, helt gratis

Watts Energiassistent er en gratis app, der giver dig et nemt og intuitivt overblik over dit energiforbrug. Gør som mere end 600.000 danskere og hent appen i dag, så du kan gøre det nemmere at spare på energien og samtidig bidrage aktivt i kampen for et bedre klima.

Spar penge med forbrugsoversigten

Få et budget for dit forventede forbrug. Watts Energiassistent kan udregne et budget for dit forventede kvartalsforbrug, baseret på dit tidligere forbrug samt vejrpåvirkninger. Det gør det muligt for dig at tilpasse dit forbrug og undgå, at bruge mere energi end forventet. Brug farverne som indikation: Grøn: Dit forbrug bliver lavere end budgetteret. Gul: Dit forbrug overstiger budgettet med 0 – 30% Rød: Dit forbrug overstiger budgettet med mere end 30%

Få besked, hvis du bruger for meget

Du behøver ikke at holde øje. Det gør vi. Med Energiassistentens beskedservice kan du få notifikationer, hvis dit forbrug overstiger de værdier, du har indstillet i appen. Det kan også hjælpe dig med at opdage uregelmæssigheder og fejl i dit system — f.eks. hvis varmen pludseligt stiger.

Få et detaljeret budget

Vi sammenholder dit aktuelle forbrug med dit forventede forbrug. Når du holder øje med, hvad du bruger og sammenholder det med, hvad du burde bruge, så kan du gribe ind og ændre adfærd i tide. Vi holder øje med dit forbrug og bruger data for et helt år tilbage, så den kan generere dit forventede forbrug præcist. Det giver dig det ideelle grundlag for at se om du aktuelt ligger over eller under din egen normal.

Vil du vide mere om appen eller har du brug for hjælp? Få svar på dine spørgsmål her:

Se din reelle timepris

Din elpris er sammensat af flere poster. Vi viser dig dem alle. På vores graf over elpriser for strøm fra Watts kan du se din samlede pris pr. kWh pr. time. Denne indeholder både den rå elpris, prisen for transport til dit lokale elnetselskab, samt afgifter til staten. Du kan med fordel flytte dit forbrug til de timer, hvor strømmen er billigst — og ofte også grønnest for den pågældende dag.

Hvornår er strømmen grønnest?

Se efter de klimavenlige strømzoner og planlæg dit forbrug. Vi viser dig, hvordan strømmen bliver produceret lige nu og hvornår på dagen, der vil være det laveste CO2 udslip pr. kWh. På den måde blive det nemt for dig at se, hvornår du bør bruge dine apparater i forhold til at minimere dit klimaaftryk mest muligt. Vi kalder det for klimavenlige strømzoner.

Gør som mere end 600.000 danskere og hent Watts Energiassistent i dag.

Styr dine enheder med mobilen

Forbind dine smarte enheder i hjemmet. Vi samarbejder med platformen IFTTT, der nemt lader dig styre kompatible enheder med din smartphone. Med få klik kan du tilkoble enheder såsom vaskemaskine og lyspærer til din Energiassistent, så du både kan styre apparaterne fra appen, men også bestemme hvornår de skal gå i gang. Ønsker du f.eks. at vaske, når strømmen er billigst eller grønnest, så er det nemt at sætte det op i appen.

Alle typer af energi

Energiassistent appen hjælper dig ikke kun med dit elforbrug. Du kan også tilkoble dit varme- og vandforbrug, så du får samlet overblik og styr på hele budgettet. Faktisk kan du oprette en profil og følge dit forbrug af el pr. time. Vi samarbejder med den række fjernvarme- og vandværker, så det hele foregår automatisk. Alternativt må du selv ud til vand- og varmemåleren og aflæse løbende.

Kom i gang

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan kommer jeg i gang?

Hvis du vil i gang med IFTTT, så du kan få din vaskemaskine eller øvrige apparater til at starte automatisk, når CO2-niveauet pr. kWh er lavt, så skal du oprette en IFTTT profil. Det er nemt at bruge og nemt at komme i gang.

Du skal oprette profilen i deres app eller på deres hjemmeside her.

Hvad er IFTTT?

IFTTT står for ’If this then that’ og er en gratis platform, der lader brugeren sammensætte en serie af kommandoer, så handlinger kan ske automatisk.

Du kan starte din vaskemaskine, når strømmen bliver produceret med lavt CO2 udslip pr. kWh, hvis vaskemaskinen er kompatibel med IFTTT. Eksempel på mærker, der har maskiner, der er kompatible med IFTTT er Samsung og Whirlpool.

Opvaskemaskinen kan også sættes i gang, mens du er væk, og den kan være færdig, når du kommer hjem. Og så kan du indstille den til at vaske, når strømmen i stikkontakten har et lavt CO2-udslip.

Efterhånden er flere pærer og stik fra f.eks. IKEA og Philips Hue også blevet kompatible med IFTTT. Det betyder, at de kan indstilles til at tænde, når strømmen har lavt CO2-udslip. Robotstøvsugeren eller robotplæneklipperen er også eksempler på apparater, der er kompatible.

Med IFTTT og Watts Smart Styring kan du derfor opnå et langt grønnere og mere effektivt energiforbrug.

Hvad koster det at få solceller?

Gennemsnitsprisen på køb af solcelleanlæg og installation ligger på ca. 70.000-120.000 kr. for et parcelhus med et årligt elforbrug på ca. 4.000 kWh. Du skal dog være opmærksom på, at prisen kan svinge alt efter anlæggets størrelse, effektivitet og type.

Et solcelleanlæg på 6 kW har en årlig produktion på ca. 5.800 til 6.000 kWh pr. år. Det kan dække en gennemsnitlig husstands årlige energiforbrug og potentielt også være i stand til at sælge den overskydende strøm.

Hvis du skal bruge et mere præcist estimat, så vil vi meget gerne tale med dig om en løsning tilpasset netop dit hjem. Du kan kontakte os lige her.

Kan jeg sælge overskudsstrøm?

For at få betaling for overskudsstrømmen skal du indgå en aftale med en balanceansvarlig, som vil købe din solcellestrøm. Det er desværre ikke alle elselskaber, der kan tilbyde at købe din strøm. Du kan finde listen over, hvem der køber overskudsstrøm her.

Du behøver ikke at købe og sælge strøm hos det samme elselskab. Det kan i princippet godt være to forskellige aktører, men det kan dog skabe en lidt besværlig elregning i sidste ende. Dit eget strømforbrug er skattefrit. Hvis du sælger strøm for over 7.000 kr. pr. år til en balanceaktør skal du huske at indberette det til SKAT. Du kan læse mere på skat.dk

En del af

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12