En del af

Kom i gang

Få intelligent styring af din egen vedvarende energi. Det hele starter med et uforpligtende tilbud fra én af vores rådgivere.

Pris og solcelleanlæg: Godt at vide, før du investerer

I dagens Danmark, hvor bæredygtighed og miljøvenlige løsninger er i fokus, er solceller og solcelleanlæg blevet en populær måde at udnytte solens energi på. Solceller hjælper dig med at nedsætte dit personlige CO2-aftryk og samtidig spare på din elregning.

Hvis du overvejer at investere i et solcelleanlæg, er det vigtigt at forstå prisen og omkostningerne forbundet med det. I denne artikel vil vi udforske solcelleanlæggets pris og vigtige faktorer, du skal overveje før du vælger at investere i et solcelleanlæg.

Hvad er et solcelleanlæg og hvordan fungerer det?

Et solcelleanlæg består af en række solcellemoduler, der bliver koblet sammen og forbundet til en inverter. Invertere omdanner den producerede strøm til 230 volt, så det kan benyttes i boligen.

Størrelsen på dit solcelleanlæg er i princippet ubegrænset, men det kan kræve flere invertere. Vi anbefaler, at du får et anlæg, der passer til dit forbrug.

Denne strøm kan derefter bruges direkte i øjeblikket til at forsyne elektriske apparater eller gemmes i et batteri til senere brug. Batteriet gør det muligt, at bruge strømmen fra batteriet om aftenen, når solcelleanlægget ikke producerer strøm nok. Fordelene ved solcelleanlæg inkluderer reducerede energiomkostninger, uafhængighed af traditionelle energikilder, mindsket klimaaftryk og bidrag til en mere bæredygtig fremtid. I nedenstående afsnit kan du læse mere om priser på solcelleanlæg og solcelleanlæg med batteri. Læs meget mere om solceller her.

Kan man sælge overskudsstrøm?

Hvis solcelleanlægget producerer mere strøm, end der øjeblikkeligt er brug for, kan overskuddet også sendes tilbage til elnettet gennem en nettilslutning. På denne måde vil du tjene penge på din overproduktion fra dit solcelleanlæg. Du skal dog være opmærksom på, at du skal tage kontakt til en såkaldt balanceaktør for at kunne sælge den overskydende strøm.

For at få betaling for overskudsstrømmen skal du indgå en aftale med en balanceansvarlig, som vil købe din solcellestrøm. Det er desværre ikke alle elselskaber, som tilbyder køb af overskudsstrøm. Du kan finde listen over, hvem der køber overskudsstrøm her.

Du behøver ikke købe og sælge strøm hos det samme elselskab. Det kan godt være to forskellige aktører, men kan besværliggøre processen med at gennemskue elregningen. Så det kan være en fordel at vælge det samme elselskab til begge dele.

Indberetning til SKAT: Dit eget strømforbrug er skattefrit. Hvis du sælger strøm for over 7.000 kr. pr. år til en balanceaktør, så husk at indberette det til SKAT. Du kan læse mere på skat.dk.

Læs meget mere om solcelleanlæg med batteri her.

Hvad koster solceller?

Når det kommer til solceller og pris, er det en af de mest almindelige bekymringer, når man skal investere i et solcelleanlæg. Pris på solceller kan nemlig variere afhængigt af flere faktorer, herunder anlæggets størrelse, kvaliteten af solcellepanelerne, installationen og om man ønsker at inkludere batteri til at lagre overskydende energi. Den gennemsnitlige solcelleanlæg pris med installation ligger på ca. 70.000-120.000 kr. for et parcelhus med et årligt elforbrug på ca. 4.000 kWh. Hvis du skal bruge et mere præcist estimat, kan du altid benytte dig af vores solcelle beregner. Vores solcelle beregner er et nyttigt værktøj, når du vil undersøge pris på solceller eller finde tilbud på billige solceller.

Prisen på solceller med batteri

Du kan udnytte mængden af strøm fra dit solcelleanlæg ved at investere i et solcelle batteri. Batteriet kan være en stor investering og derfor bør du undersøge grundigt, om det kan betale sig for dig rent økonomisk.

Pris på solceller med batteri vil også variere afhængigt af flere forskellige faktorer. Større batterikapacitet giver dig mulighed for at lagre mere solenergi til senere brug, hvilket også kan påvirke prisen. Derudover vil faktorer som anlæggets størrelse, placering, kvalitet og installation påvirke prisen på solceller med batteri.

Prisen på et batteri stiger i takt med størrelsen, og du kan forvente, at det vil koste mellem 40.000 kr. og 115.000 kr. alt efter hvor meget, det skal kunne yde (5,1 kWh til 22,1 kWh). Oftest kan du finde solcelleanlæg på tilbud, hvor batteriet vil være inkluderet i en samlet pakke.

Læs meget mere om solceller med batteri pris her.

Vil du vide endnu mere om Watts?

Få dybere indsigt og viden om vores produktportefølje, få gode råd til håndtering af dit solcelleanlæg, få indblik i innovativ, vedvarende teknologi og meget mere.

En del af

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12