En del af

Kom i gang

Få intelligent styring af din egen vedvarende energi. Det hele starter med et uforpligtende tilbud fra én af vores rådgivere.

Vi lancerer Watts Homegrid™: Grønnere og billigere energi til hele dit hjem

Watts Homegrid™ er en intelligent løsning, der integrerer solceller, batterier, opladere og meget mere i én samlet løsning. Det hele styres af en Homegrid Controller™: En lille computer, der er installeret i din eltavle. Gennem kunstig intelligens styrer den din produktion og optimerer dit forbrug — altid med effektivtet og besparelser for øje. Det hele foregår automatisk, døgnet rundt, året rundt.

Watts Homegrid™ styres af avanceret teknologi

Homegrid Controlleren™ er hjernen i eltavlen og i hele dit energisystem. Den indsamler og gemmer energidata og anvender løbende indbygget AI og optimering til effektivt at forvalte din produktion og dit forbrug — både med hensyn til besparelser og dit CO2-aftryk. Den er skabt til at skræddersy datamodeller til hver enkelt Watts Homegrid™-installation, så du får optimal udnyttelse af dit system i forhold til netop dine forbrugsmønstre.

Din Homegrid Controller™ har mange funktioner: AI prognoser: Den skaber kontinuerlige AI-baserede prognoser for forbrug og PV-produktion skræddersyet til den individuelle installation. Nem integration: Den integrerer med Watts On til kommunikation af drift og besparelser Optimal udnyttelse: Den sikrer optimal adaptiv udnyttelse af energiressourcer (f.eks. batteri) uden at gå på kompromis med brugerkomfort Dataindsamling: Den indsamler, lagrer og behandler Homegrid-energiflows på en Edge Computer, som er monteret direkte i din eltavle. Herfra sender den data til dig om din Homegrid-installations performance og status.

Automatiske opdateringer: Den installerer opdateringer og nye funktioner helt automatisk

Genialt

Watts Homegrid™ styres af Homegrid-controlleren, der fungerer som hjernen i hele dit system. Homegrid Controlleren™ er en såkaldt Edge Computer, der er klar til installation lige med det samme. Den indbyggede kunstige intelligens bruges til at styre hele dit hjems energiforbrug så effektivt og grønt som muligt.

Fremtidens solcellesystem er her nu

Din Watts Homegrid™-løsning er helt unik og skræddersyet præcist til din unikke adfærd. Homegrid Controlleren™ anvender AI til at genkende mønstre i dine energiflows og forudsiger dit fremtidige forbrug kontinuerligt. På den måde sikrer din Controller, at du udnytter din solenergi optimalt — samtidig med, at den bruger de nyeste markedsdata og elpriser til at sikre dig den billigst mulige el, når batteriet er tomt. Din energiplan bliver tilmed opdateret konstant, så vi kan sikre, at usikkerheder i forudsigelserne ikke påvirker systemets effektivitet.

Hvad er en Edge Computer?

Watts Homegrid™ styres af Homegrid Controlleren™ som er en Edge Computer. Det betyder grundlæggende, at de beregninger der foretages til din Homegrid-løsning kun er til dig og er dedikeret til den enkelte løsning. Homegrid Controlleren™ anvender avancerede beregninger til at skræddersy prognoser for hver enkelt installation og opbygger sine egne datasæt baseret præcist på dit Homegrid-system. Et eksempel kunne være en matematisk repræsentation af det tab der sker, når din inverter konverterer solens stråler til brugbar energi, så dette altid fungerer så effektivt som muligt. Gennem Edge Computeren kan Watts Homegrid™-teamet også konstant forbedre dit system ved automatisk at opdatere dit system — uden at du skal gøre noget selv.

Ved hjælp af Edge Computeren gemmes alle dine forbrugsdata lokalt. Det skaber dels nem adgang for Homegrid til de avancerede algoritmer, men er også en sikker løsning for dig — dine data findes nemlig kun i din eltavle.

Alt er optimeret til dig

Watts Homegrid™ er et autonomt system, der ikke kræver nogen interaktion med sine brugere — så det hele er så nemt for dig som muligt. Homegrid Controlleren™ begrænser heller aldrig dig eller dit forbrug. I stedet foregår det hele automatisk og din Homegrid-løsning lærer dig at kende, så den kan optimere dine energiressourcer for dig. Samtidig overvåger den kontinuerligt det offentlige elnet, så den kan skaffe den billigst mulige strøm til dig.

Eksempler fra livet med Watts Homegrid™

Watts Homegrid™ bruger kunstig intelligens til at give dig konkrete besparelser både i forhold til din privatøkonomi og dit CO2-aftryk. Det hele foregår automatisk uden at du skal gøre noget. Homegrid Controlleren™ optimerer ydeevnen af dine solceller — også i vintermånederne, hvor solen skinner mindre. Samtidig sørger den for at oplade dit batteri med den billigst mulige strøm. Vi har opstillet er par virkelige eksempler, så du kan få indblik i livet med fremtidens solcellesystem.

1

Case 01: Besparelser hos Per

I slutningen af november 2023 var der tre dage med moderat varierende elpriser. Den reelle købspris for forbrugerne i Cerius-området svingede mellem 2 kr. om natten og 4,50 kr. i spidsbelastningstider. Uden Watts Homegrid™ ville Per have brugt 817 DKK på tre dage. Det var vinter, så Pers solcelleanlæg på 5,5 kW producerede 130 Wh på de tre dage — kun lige nok energi til at koge 1,5 liter vand. Heldigvis vidste Pers Homegrid Controller™, at han bruger meget energi (291 kWh i løbet af de tre dage). Derfor aktiverer Controlleren automatisk batteriet og oplader det, mens elektriciteten er billig — og brugder den til at dække forbruget i spidsbelastningsperioden. Faktisk importerede Per slet ikke strøm fra nettet fra mellem 17 og 21 på de tre dage og undgår helt spidsbelastningen. Derfor beløber hans regning sig kun til 757 kr — og Per har altså sparet 60 kr. gennem Watts Homegrid™ på bare tre dage.

2

Case 02: Forudsigelser der virker

I begyndelsen af November var der stadig nok solskin til betydelig egenproduktion. Bjarkes solsystem producerede 8,3 kWh, mens hans forbrug var 19,3 kWh. Derfor måtte han købe 11 kWh fra nettet. Den reelle elpris var meget lav om morgenen: Kun 1,17 kr., mens den på tidspunkter med spidsbelastning var 2,24 DKK. Homegrid-controlleren forudsagde forbrug og egenproduktion og besluttede automatisk at oplade batteriet til 50% om morgenen. I løbet af dagen blev batteriet fuldt opladet af solcelleproduktionen, så der var 80% tilbage indtil starten af spidsbelastningstiden. Besparelserne med Watts Homegrid™ var derfor 38% sammenlignet med, hvis Bjarke ikke havde Homegrid — selv i en efterårsmåned.

3

Case 03: Store besparelser på én dag

Nogle gange stiger elprisen pludseligt. Efter 20 dage hvor den reelle elpris højst var omkring 3 kr., steg den voldsomt til 7,28 DKK. Gennem Watts Homegrid™ sparede Jon 40 kr. på blot én enkelt dag. Samtidig sparede Rasmus hele 41% på sin elregning takket være Homegrid Controllerens™ intelligente styring og kunstige intelligens.

Watts Homegrid™ er dit hjems nye, sammenhængende og intelligente energiløsning. Hver eneste komponent arbejder sammen for at gør dig uafhængig med vedvarende energi i en automatiseret og bekymringsfri hverdag.

Ofte stillede spørgsmål om Watts Homegrid™

Kan jeg få Watts Homegrid™?

Homegrid Controlleren™ er en afgørende komponent i Watts Homegrid™-systemet. I første omgang tilbyder vi kun integration til denne med hybridomformere fra Fronius og Kostal, så vi kan optimere styringen af det tilknyttede husbatteri.

Hvor gemmes mine data?

Dine data gemmes lokalt på Homegrid Controlleren i eltavlen, så ingen har adgang til dine data udover dig selv.

Hvordan fungerer Watts Homegrid™?

Homegrid Controlleren™ lærer dine forbrugsmønstre at kende, og efter 2-7 dage (mindst én hverdag og én weekenddag) er den klar med din første energiplan. Her skaber den en 24-timers forudsigelse baseret på beregninger af dine forbrugsmønstre, de aktuelle elpriser og vejrudsigten. Efter 30 dage er den klar med den første datamodel for dit forbrug. Homegrid ™ fungerer kontinuerligt hvert 10. sekund, hvert 15. minut, hver time, hver dag og hver måned. Den indsamler data, optimerer energiplanen, krydstjekker med markeds- og vejrdata, tjekker om de tidligere forudsigelser stadig er nøjagtige — og bliver med hver måned bedre og bedre gennem kunstig intelligens. Du kan altid følge med i dens udvikling på din Watts app.

Hvorfor vælge Watts Homegrid™ frem for andre systemer?

Sammenlignet med andre HEMS (Home Energy Management Systems) gør Watts™ alt for dig. Med andre HEMS skal du selv indstille tidsplaner, tjekke vejrudsigter og planlægge. Med Watts Homegrid™ behøver du ikke at gøre noget. Den integrerede AI i Homegrid Controlleren™ gør det hele for dig — og du behøver ikke at overvåge eller lave dine egne forudsigelser.

Kan alle få Watts Homegrid™?

Det er desværre endnu ikke alle, der kan få glæde af Watts Homegrid™. Det hele afhænger på nuværende tidspunkt af, hvor du bor i landet og om din øvrige hardware er kompatibel. Der kan også være regler i din kommune angående opsætning af solceller. Vores team gør alt hvad de kan for, at alle kan få glæde af Watts Homegrid™-platformen. Kontakt vores team i dag — så hjælper vi dig videre og fortæller dig om du kan få Watts Homegrid™ allerede nu.

Få et uforpligtende tilbud

Få intelligent styring af din egen vedvarende energi. Det hele starter med et uforpligtende tilbud fra én af vores rådgivere.

En del af

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12