En del af

Kom i gang

Få intelligent styring af din egen vedvarende energi. Det hele starter med et uforpligtende tilbud fra én af vores rådgivere.

Solceller på tag

Er du nysgerrig efter at udforske mulighederne for at installere solceller på dit tag, men er usikker på omkostningerne og om det fx kan gøres på et fladt tag? I dette blogindlæg vil vi dykke ned i solceller på taget og pris, undersøge mulighederne for solceller på fladt tag og besvare spørgsmålet: "Hvad koster solceller på taget egentlig?"

En grøn energikilde

Solceller på tag er blevet en populær investering for både miljøbevidste ejere af boliger og virksomheder. Disse solpaneler udnytter solens stråler til at generere elektricitet, hvilket ikke kun reducerer din afhængighed af traditionelle energikilder, men også mindsker din CO2-udledning.

Det er dog vigtigt at du sætter dig grundigt ind i alt omkring solceller på taget, inden du vælger at investere. Derfor vil vi nedenfor gennemgå eventuelle fordele og ulemper ved solceller på tag.

Fordele ved solceller på tag

Solceller på taget er en stadig meget populær måde at udnytte solens energi og gøre ens hjem mere bæredygtigt. Der er flere fordele ved at vælge denne form for vedvarende energi.

For det første er det en grøn energikilde, der reducerer dit afhængighed af fossile brændstoffer og mindsker din husstands CO2-udledning. Det er også en økonomisk fordelagtig løsning, da det kan føre til betydelige besparelser på din elregning over tid. Derudover er installationen af solceller på tag en langsigtet investering, da det ofte øger ejendommens værdi og gør den mere attraktiv for potentielle købere.

Ulemper ved solceller på tag

Dog er der også nogle ulemper ved at vælge solceller på taget. Den indledende investering i solcelleanlægget kan være relativt høj, og det kan tage flere år at tjene pengene tilbage gennem besparelser på elregningen. Solceller er også afhængige af vejrforholdene, da de kun fungerer effektivt i godt sollys og mister effektivitet på overskyede eller regnfulde dage og om natten. Dette kan kræve supplerende energikilder eller energi lagringssystemer for at opretholde kontinuerlig strømforsyning. Derudover kræver installationen af solceller på taget tilstrækkelig plads og en korrekt orientering og hældning for at fungere optimalt.

I sidste ende afhænger beslutningen om at investere i solceller på taget af dine personlige økonomiske ressourcer, dine miljømæssige mål og din boligs specifikke forhold. Det er vigtigt at rådføre dig med eksperter, inden du træffer en beslutning om at gå videre med installationen.

Er solceller på fladt tag muligt?

Solceller kan installeres på alle typer af tage og derfor er det også muligt at installere solceller på fladt tag. Der er flere metoder til at montere og installere solceller på fladt dag. Solceller på fladt tag kan fx monteres fladt på taget eller monteres med en hældning.

Pris: Solceller på taget

Prisen for solceller på tag er afhængig af mange faktorer, inklusive installationsomkostninger, paneltyper og systemets størrelse. For en mere præcis vurdering anbefales det at indhente tilbud fra flere solcelleinstallatører i dit område. Dette giver dig mulighed for at sammenligne priser og vælge den bedste løsning til dit budget og behov.

Gennemsnitsprisen på køb af et solcelleanlæg og installationen ligger på ca. 70.000-120.000 kr. for et parcelhus med et årligt elforbrug på ca. 4.000 kWh. Du kan cirka estimere, at investeringen af solceller på dit tag er betalt ud efter 7-10 år. Dog kan du producere mere strøm end dit eget behov og dermed sælge denne til et elselskab og her vil tilbagebetalingstiden forkortes. Hvis du skal bruge et mere præcist estimat, så vil vi meget gerne tale med dig om en løsning tilpasset netop dit hjem. Du kan kontakte os lige her.

Opnå grøn energi med solceller hos Watts

Med Watts får du adgang til den nyeste teknologi i form af solceller, der både er driftssikre, effektive og meget holdbare. Med denne energikilde kan du generere din egen bæredygtige energi og sælge overskydende strøm tilbage til elnettet.

En del af

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12